..kulkevat toistensa ohitse, toteamalla ettei meillä ole mitään yhteistä. 

lasag.jpg

Niin kävi juuri tämän herkun kanssa, joka ristittiin kanamango ja chili-lasagneksi. Kipusi välittömästi koskaan kokattujen ruokien TOP 5 listalle, ja sitä ruokaahan riittää..   

VAROITUS! Ei sovi kaloreita pelkäväälle rasvankammoajalle. Jos tahdot kananpaloista erityisen mureita ja suuhun sulavia, noudata reseptiä.

 

Kanamango ja chili-lasagne

600g maustamatonta kanaa 

1 iso keltainen paprika 

1 säilykepurkki mangoa 

2 dl ranskankermaa

1dl öljyä 

1 tl timjamia 

suolaa 

 1tl savupaprikajauhetta

3 rkl hunajaa 

3 valkosipulinkynttä

1 dl sitruunamehua

100g mangochutneyta 

2 dl kermaa 

2 pussia juustoraastetta (edam) 

2 x 150g pussia parmesanraastetta 

1 dl sweet chili kastiketta 

1 kokonainen tuorechili 

lasagnelevyjä 

 

Suikaloi kanat ja laita maustumaan marinaadiin noin tunnin ajaksi. MARINADI: Sekoita öljy, timjami, sitruunamehu, suolaa, hunaja, savupaprikajauhe ja murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Suolaa maun mukaan, itse käytin savusuolaa ja sitä meni varmaan pari teelusikallista. 

Kun kana on maustunut, kippaa se marinadin kanssa pannuun. Meidän hellalla asteikot on 0-12 ja valmistan kanan asteikon 8 kohdalla. Tällä tapaa ei paistu liian nopeasti ja kuivu.  Kun kana on lähes täysin kypsää, ota se liedeltä ja lisää joukkoon mango, mangochutney, sweet chili, ranskankerma ja tuorechili (murskasin sauvasekoittimella mangon ja chilin keskenään). Öljyä uunivuokaa hiukan että pääset vähemmällä tiskillä. Laita pohjalle ensin kanaa kastikkeensa kera, sitten päälle 1 juustoraastepussi ja lopuksi kerros lasagnelevyjä. Lasagnelevyn päälle viipaloitu paprika. Siihen taas kanaa kastikkeessaan, pussi juustoa, lasagnelevyjä. Tätä niin kauan kuin tavaraa riittää. Viimeisen parmesanipussin kippasin viimeisen lasagnelevyn päällysteeksi. 

Kun kaikki on koottu, laita 2 dl kermapurkkiin 1tl suolaa ja ravista. Kaada sitten kerma vielä vuokaan tasaisesti. Sitten uuniin 175 astetta about tunti. Parhainta tämä lasagne oli tänään pienessä krapulassa, jääkaappikylmänä.